Miejsce dla prawdziwych maniaków gier komputerowych
Nie jesteś zalogowany.
Za każdym razem, kiedy mnie nawiedzają, moje rany otwierają się na nowo. Za każdym razem budzę się tak samo - nieznany pokój i dziwne, wrogie miasto za oknem. Krew sącząca się z ran na dłoniach, cisza nocy, samotność. I tak siedzę w mroku, czekając na nowy dzień. Dzień, w którym prawdopodobnie znowu będę musiał udać się pośród nich. To moja misja, ścigam najstraszliwsze potwory. Tropię i zabijam morderców dzieci, trucicieli wiejskich studni, podpalaczy, którzy nocą podkładają ogień pod domy niewinnych rodzin.
Nazywam się Nicholas Farepoynt i jestem jednym z Łowców Bestii. Zwą nas Haresh al-Dorem, tzn. „ci, którzy rozmawiają z umarłymi”.
Cechy:
Niezwykle wciągająca fabuła
Szczegółowy i realistyczny trójwymiarowy świat
Udoskonalone efekty pogodowe
Dodatkowe misje
Łatwość sterowania podczas ekscytujących walk
Tworzenie eliksirów
Wskrzeszanie umarłych
Intrygujące postacie o niepowtarzalnych osobowościach
Kilka wersji zakończenia
Daemonica to intrygująca, interaktywna zagadka, dająca graczom wszystko, co doceniają prawdziwi fani gier przygodowych – wciągającą fabułę z nieoczekiwanymi zwrotami akcji, rozbudowane dialogi z wiarygodnymi postaciami, zagadki oraz misje, zarówno obowiązkowe, jak i dodatkowe. Walka została doskonale zintegrowana z rozgrywką. Akcja gry toczy się w średniowiecznej Anglii i opowiada historię prowadzącego śledztwo Nicholasa Farepoynta, który potrafi rozmawiać z umarłymi. To opowieść o krwi, namiętności i poświęceniu.
Zalecane wymagania sprzętowe:
Pentium 1,6 GHz, 512MB RAM, akcelerator 3D 64MB, Windows 98/2000/ME/XP.
W czasie najdłuższego nawet pokoju nie wygłasza się tylu bredni i fałszów, co podczas najkrótszej wojny.
| » Smoleńsk 2010 jak Dallas 1963 Tragedia smoleńska, niczym zamach na JFK, zawsze będzie rodzić wątpliwości, zarzuty o polityczne manipulowanie śledztwem i - w konsekwencji - teorie spiskowe. Zapewne działoby się tak nawet przy najlepszym, najbardziej przejrzystym i najlepiej nadzorowanym badaniu przyczyn tragedii. Cóż dopiero przy śledztwie, które obarczone jest takim mnóstwem grzechów i zaniedbań. | » Misteria Paschalia z gwiazdami baroku Wiosną Kraków znów odwiedzą najsłynniejsi wykonawcy muzyki dawnych wieków. Od 2 do 9 kwietnia odbywać się będzie 9. edycja festiwalu Misteria Paschalia. Właśnie ruszyła sprzedaż biletów i karnetów na tę imprezę |